"Blattesvenska"

Se inte detta som främlingsfientlig eller rasistisk propaganda utan detta är bara mina egna åsikter, take it or leave it!

Hur i helvete kan en svensk person bryta på svenska? Hur går det till? Man föds i Sverige och någonstans under livets gång glömmer man bort hur man pratar? Adam Tensta var ju på tv förut med sina rappvänner, han är född i Sverige och har bott här hela sitt liv men han började prata med brytning?! Visst kan det vara smått charmigt att ha någon slags dialekt eller mindre brytning, men att leka invandrare bara för att man tycker att det är ballt är ju så lamt. Hans största önskan är väl att få vara en black homie och det skulle nog gå för honom om någon kallade honom nigga. Töntigt!

Och vad hände med IQ:n och logiken? Sist jag kollade så var SVENSKA svenska och inte nån jävla blatteslang som man inte ens fattar hälften av. Bor man i Sverige får man väl se till att prata svenska och inte blanda in inhemska ord som enligt vissa udda människor låter "fett bra". Lär er att behärska språket och lämna annat skitspråk utanför. Här slipper invandrare att arbeta (drar inte alla över en kant) och får bidrag från svenskar med jobb, och vad får Sverige tillbaka? Jo, massa sugande ord som bara låter illa. Vi får ju inte ens sjunga nationalsången längre, vad ska tas ifrån oss härnäst?

Så kan du svenska, prata SVENSKA och inte något påhittat trams!


FKB, /C

Kommentarer
Postat av: ´ajlun

kunde faktiskt inte sagt det mycket bättre själv!

2008-02-05 @ 22:13:09
URL: http://justdiamonds.blogg.se
Postat av: becca

s. ja, visst är det!
ja håller med

2008-02-07 @ 09:36:11
URL: http://photonbywe.blogg.se
Postat av: Lillan

Ja, aftonbladet dom kan dom.
Åh, gillar förresten din blogg. SANT SANT SANT!

2008-02-07 @ 10:03:31
URL: http://sandsten.blogg.se
Postat av: elin

skärp dig! det här låter verkligen som främlingsfientligheter. Spelar mindre roll om det är propaganda eller egna åsikter. det är lika illa. Svenskan är en växande språk. De är dem som talar språket som gör det..lägg ner din dyrbara tid på att uppröras av något viktigt i stället..

2008-02-07 @ 10:48:34
URL: http://enligtelin.blogg.se
Postat av: Sofie

klockrent inlägg (utan att vara rasistisk på något sätt)!

2008-02-07 @ 15:18:48
URL: http://sofifie.blogg.se
Postat av: C

Elin, om det verkligen är de som talar språket som gör det så kommer det ju sluta med att poliser säger: "Aboo len, aina här. Du är gripen för baxeri å beckne. Sätt dig i araba loo!"
Enligt mig bör det undvikas då ingen kommer bli tagen seriöst och ingen kommer att förstå något. Sen finns det ju många människor som är fullt kapabla till att prata ren svenska men ändå lägger till en brytning för att låta häftiga, det är ju bara jävligt fånigt. Därför säger jag;
Håll Svergie svenskt

2008-02-07 @ 19:10:52
URL: http://flipparekoerbara.blogg.se
Postat av: FKB-T

Fan då C... Du ska få igen ;)

Elin - det är klart som f*n att man blir upprörd när det svenska språket rent ut sagt misshandlas var dag. Visst är alla språk växande, men man måste se skillnad på vardagsslang och språk. Detta bör och skall inte ses som något främlingsfientligt. Sätt dig istället in i positionen där du åker till t.ex. Irak och börjar skriva / prata med ett påhittat slang alternativt med egna ord. De kommer nog inte uppskattas och anses vara respektlöst.

2008-02-07 @ 22:01:30
URL: http://flipparekoerbara.blogg.se
Postat av: elin

C- " Håll Sverige svenskt" mer rasistiskt uttalande får man leta efter...dessutom dumförklarar du en hel arbetskår genom ditt exempel om polisen. Det är en jävla skillnad på vardagsspråk och hur man pratar när man har en yrkesroll att leva upp till, så jag tror inte du behöver oroa dig.

FKB-T: ´Denna "blatteslang" är ju just slang. Inte direkt så att det kommer att ta över "svenskan". Vi har mängder med dialekter i Sverige och dessa skiljer sig som natt och dag från varandra. Är det också illa tycker du? Låt språket växa säger jag.

2008-02-08 @ 12:28:23
URL: http://enligtelin.blogg.se
Postat av: FKB-T

Elin, jag förstår verkligen inte hur du kan vinkla "håll Sverige svenskt" till något rasistiskt eller främlingsfientligt. Det svenska språket kännetecknar vår historia och den svenska identiteten. Självklart ska det svenska språket växa, men man MÅSTE och SKA se skillnad på påhittat vardagsslang och svenska. Jag förstår heller inte hur du kan blanda in dialekter - när vi inte ens nämnt eller påpekat ämnet.

2008-02-08 @ 14:41:20
Postat av: FKB-C

Elin,- Som du sa själv så var det bara ett exempel. Men om slangen får växa, som du säger att språket ska få göra, så kommer det ju spridas mer och mer och tillslut nå så pass långt. Precis som T sa så måste man kunna se skillnad på påhittat vardagsslang och svenska!

2008-02-08 @ 19:10:33
URL: http://flipparekoerbara.blogg.se
Postat av: elin

min och många med mig har dock uppfattningen att slang är en form av dialekt. Ni ser uppenbarligen inte skillnade på vardagslang och svenska ni, när ni nu upprörs så fruktansvärt över detta "hot". Alla Svenskar måste få vara med och göra sitt språ¨k, vare sig men är 8:e generation eller hitflytttad i förrgår.

2008-02-09 @ 00:53:38
URL: http://enligtelin.blogg.se
Postat av: C

Slang är definitivt inte en form av dialekt! I den så kallade "blattesvenskan" har man infört ord från andra länder, till exempel Irak, som man försvenskat genom böjningar.
Jag ser det iallafall inte relevant att man ska springa runt och prata med fejkad brytning om man nu kan prata ren svenska.

2008-02-09 @ 15:27:06
URL: http://flipparekoerbara.blogg.se
Postat av: elin

nämn ett ord i svenskan som inte kommer från franska, ngelska eller latin om du kan..Svenskan är ett sråk som bygger på andra språk..

2008-02-10 @ 04:59:37
URL: http://enligtelin.blogg.se
Postat av: FKB-C

Men Elin det har jag inte sagt något om, jag är fullt medveten om alla ord som kommer från franskan, engelskan och latin. Men svenskar som leker utlänningar och tror att dom är häftiga genom att låtsasbryta är ,som T skulle sagt det, en jävla flopp. Guzz och sådana ord finns inte på riktigt utan används av just de som tycker att det är coolt att leka utländsk.

2008-02-10 @ 13:35:02
URL: http://flipparekoerbara.blogg.se
Postat av: Lina

You got a point.

2008-02-12 @ 17:08:02
URL: http://linasamuelsson.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0